multivitamine

4 voedingsmiddelen die een multivitamine verslaan

Hele voedingsmiddelen hebben de neiging om vol met voedingsstoffen te zitten. Over het algemeen is het beter om uw voedingsstoffen uit voeding te halen dan ze uit supplementen te halen. Dat gezegd hebbende, sommige voedingsmiddelen zijn veel voedzamer dan andere. 100% van uw dagelijkse behoefte aan één of meerdere voedingsstoffen.

Hier zijn 8 gezonde voedingsmiddelen die hogere hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen bevatten dan multivitamine

Boerenkool

1. Boerenkool

Boerenkool is buitengewoon gezond. Het is een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld en bevat vooral veel vitamine K1. Vitamine K1 is essentieel voor de bloedstolling en kan een rol spelen bij de gezondheid van de botten
Een kop (21 gram) verse boerenkool bevat
Vitamine K1: 68% van de dagelijkse referentie-inname (ADH)
• Vitamine C: 22% van de ADH
Bovendien bevat boerenkool veel vezels, mangaan, vitamine B6, kalium en ijzer.

2. Zeewier

Jodiumtekort is een van de meest voorkomende tekorten aan voedingsstoffen in de wereld en treft bijna een derde van de wereldbevolking.
Jodiumtekort veroorzaakt schildklierproblemen bij volwassenen. Tijdens de zwangerschap kan het ook het risico op intellectuele en ontwikkelingsstoornissen bij uw baby verhogen.

Zeewier – zoals kelp, nori, kombu en wakame – zijn allemaal erg rijk aan jodium.De ADH is 150 mcg per dag. Verschillende soorten zeewier bevatten echter verschillende hoeveelheden jodium. Over het algemeen leveren bruine zeewieren – zoals wakame en kombu – hogere hoeveelheden op dan groene zeewieren, zoals nori Kombu heeft een zeer hoog jodiumgehalte. Een gram gedroogde kombu kan 2.343 mcg bevatten, veel meer dan de ADH Het overschrijdt zelfs het hoogste niveau van veilige inname, dat is 1.100 mcg per dag. het af en toe consumeren van zeewier is een goedkope, effectieve manier om jodiumtekort te voorkomen.

3. Lever

De lever is het meest voedzame deel van elk dier.
Het is rijk aan essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine B12, vitamine A, ijzer, foliumzuur en koper.
De inname van vitamine B12 is bijzonder belangrijk, omdat veel mensen er een tekort aan hebben. Het speelt een cruciale rol bij de gezondheid van cellen, hersenen en zenuwstelsel.
Runderlever bevat grote hoeveelheden vitamine B12, vitamine A en koper. Een portie van 100 gram is trots
• Vitamine B12: 1.200% van de ADH
• Vitamine A: 600-700% van de ADH
• Koper: 600-700% van de ADH
Zorg er echter voor dat u de lever niet vaker dan één of twee keer per week eet, omdat u dan het risico loopt op nutriëntentoxiciteit.

Paranoten

4. Paranoten

Als het je aan selenium ontbreekt, zijn paranoten misschien wel de perfecte snack.
Selenium is essentieel voor de werking van de schildklier en het immuunsysteem, evenals voor antioxiderende activiteit. De ADH is 50-70 mcg, wat kan worden bereikt door slechts 1 grote paranoot te consumeren. Elke noot kan tot 95 mcg selenium bevatten. Het niveau voor selenium is vastgesteld op ongeveer 300-400 mcg per dag voor volwassenen, dus zorg ervoor dat je er niet te veel van eet.