multivitamine

7 ingrediënten die uw multivitamine zou moeten hebben

Onze obsessie met supplementen bedraagt ​​$ 30 miljard per jaar. En bovenaan die lijst? Multivitaminen.

1. Vitamine D

Vitamine D helpt ons lichaam calcium te absorberen, wat belangrijk is voor de gezondheid van de botten. Als u niet genoeg van deze vitamine krijgt, kan dit toenemen:
• uw kans om ziek te worden
• uw kans op bot- en rugpijn
• bot- en haaruitval
Hoewel je technisch gezien in staat zou moeten zijn om je dagelijkse vitamine D binnen te krijgen door 15 minuten in het zonlicht te staan, is de realiteit dat meer dan 40 procent van de mensen in de Verenigde Staten dat niet doet. Wonen op winterse locaties met weinig zonlicht, werken op kantoor 9 tot 5 leven en zonnebrandcrème aanbrengen (die de vitamine D-synthese blokkeert) maakt het moeilijk om vitamine D te krijgen. Deze vitamine is ook moeilijk te vinden in voedsel, daarom zegt Taub-Dix dat je dit ingrediënt in je multi moet zoeken.
Pro-tip: de National Institutes of Health (NIH) beveelt aan dat kinderen van 1-13 jaar en volwassenen 19-70, inclusief zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, 600 IE vitamine D per dag krijgen. Oudere volwassenen zouden 800 IU moeten krijgen.

Vitamine D

2. Magnesium

Magnesium is een essentiële voedingsstof, wat betekent dat we het uit voeding of supplementen moeten halen. Lerman merkt op dat magnesium vooral bekend staat als belangrijk voor onze botgezondheid en energieproductie. Magnesium heeft echter mogelijk meer voordelen dan dat. Ze voegt eraan toe dat dit mineraal ook kan:
• kalmeer ons zenuwstelsel en verminder stress na 90 dagen
• slaapproblemen verminderen, zoals gesuggereerd door een oudere studie bij muizen
• reguleren van de spier- en zenuwfunctie
• evenwicht van de bloedsuikerspiegel
• maak eiwitten, botten en zelfs DNA
Maar veel mensen hebben een tekort aan magnesium omdat ze niet het juiste voedsel eten, niet omdat ze supplementen nodig hebben. Probeer meer pompoen, spinazie, artisjok, sojabonen, bonen, tofu, bruine rijst of noten (vooral paranoten) te eten voordat je naar supplementen springt voor oplossingen.
Pro-tip: Lerman stelt voor om een ​​supplement te zoeken met 300-320 mg magnesium. De NIH is het daarmee eens en adviseert niet meer dan een supplement van 350 mg voor volwassenen. De beste vormen zijn aspartaat, citraat, lactaat en chloride, die het lichaam beter opneemt.

Magnesium

3. Calcium

Meer dan 40 procent van de Amerikaanse bevolking krijgt niet genoeg calcium uit hun dieet. Dit betekent dat die mensen niet het mineraal krijgen dat ze nodig hebben voor sterke botten en tanden. Vooral vrouwen beginnen eerder hun botdichtheid te verliezen, en vanaf het begin voldoende calcium binnenkrijgen is de beste nutritionele verdediging tegen dit verlies.
Als uw dieet rijk is aan deze voedingsmiddelen, krijgt u waarschijnlijk al voldoende calcium binnen.

Pro-tip:

de aanbevolen hoeveelheid calcium per dag is 1.000 mg voor de meeste volwassenen, en hoewel u waarschijnlijk niet al uw calciumbehoeften uit een multivitamine hoeft te halen, wilt u er wel wat zijn, legt Lerman uit. Jonathan Valdez, RDN, woordvoerder van de New York State Academy of Nutrition and Dietetics en eigenaar van Genenki Nutrition raadt u aan calcium in de vorm van calciumcitraat te krijgen. Deze vorm optimaliseert de biologische beschikbaarheid en veroorzaakt minder symptomen bij mensen met absorptieproblemen.