vitamine

Wat zijn de beste vitamines voor haargroei?

1. Vitamine A

We hebben duidelijk de kracht van wortelen en groenten op school over het hoofd gezien, nietwaar? Dit zijn enkele van de vele voedingsmiddelen die vol zitten met vitamine A. Vitamine A (carotenoïden en retinoïden) helpt bij de productie van talg of olie op de hoofdhuid. Dit helpt bij het handhaven van het vochtgehalte en helpt bij de bloedcirculatie om de haarzakjes te versterken voor de haargroei.

Voedselbronnen:

Wortelen, spinazie, melk, eieren, yoghurt, levertraan, rode paprika, broccoli, erwten, abrikoos, pompoen.
Beschikbare formulieren:
• Capsule: 7.500, 8000, 10.000, 25.000 eenheden
• Tabletten: 10.000, 15.000 eenheden
Aanbevolen dosering:
10.000-20.000 eenheden vitamine A per dag gedurende 2 maanden. 600 µg is de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A via voeding of supplementen.

vitamine a

2. Vitamine E

Het is bekend dat vitamine E antioxiderende eigenschappen bevat om vrije radicalen te bestrijden, wat betekent dat het celbeschadiging vermindert en kan leiden tot een goede gezondheid en groei van het haar.Er is niet genoeg onderzoek om de rol van vitamine E tegen haarverlies te ondersteunen. Mensen voegen echter vitamine E toe aan hun haarverzorging om een ​​extra laag bescherming toe te voegen en de verloren glans te herstellen. Sommige mensen gebruiken vitamine E-capsules om de olie op de hoofdhuid te wrijven voor haargroei.
Vitamine E heeft 8 chemische vormen: alfa-tocoferol, beta-tocoferol, gamma-tocoferol, delta-tocoferol, alfa-tocotriënol, beta-tocotriënol, gamma-tocotrienol en delta-tocotriënol. Mensen hebben alleen de eerste nodig, alfa-tocoferol. Tocotrienolen in eetbare vorm worden ook aan het menselijk lichaam toegediend.

Voedselbronnen:

Noten, pinda’s, hazelnoten, plantaardige olie, tarwekiemen, spinazie, boerenkool en amandelen.
Beschikbare formulieren:
• Vitamine E-versterkte shampoo en conditioners
• Vitamine E-oliën
• Vitamine E-supplementen (capsules)
Aanbevolen dosering:
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E is 10 mg

3. Vitamine B7

Vitamine B7 of biotine helpt eiwitten af ​​te breken tot aminozuren die nodig zijn voor de haargroei. Biotine herstelt ook de schade veroorzaakt door hittestyling, zon en chloorwater. Biotinesupplementen resulteren bij regelmatig gebruik in dik en volumineus haar.

Voedselbronnen:

Amandelen, zoete aardappelen, bloemkool, spinazie, broccoli, champignons, pinda’s, walnoten, melk, zalm, granen, avocado’s, frambozen.
Beschikbare formulieren:
• Biotine-capsules
• Biotine-tabletten
Aanbevolen dosering:
De aanbevolen dagelijkse inname van vitamine B7 is 30 microgram.

4. Vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur kunnen helpen bij de productie van collageen, een belangrijk onderdeel van de haarstructuur. Het helpt bij de productie van antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. Vitamine C helpt bij de opname van ijzer, een essentieel mineraal voor de haargroei. Vitamine C kan vanwege de ongelooflijke voordelen een hero-vitamine worden genoemd. Het voorkomt ook dat het haar sneller veroudert.

vitamine c

Voedselbronnen:

Citrusvruchten zoals citroen, sinaasappels, tomaten, broccoli, bloemkool, paprika, spinazie, kool, spruitjes, guave, peterselie.
Beschikbare formulieren:
• Vitamine C-capsules
• Vitamine C-tabletten
Aanbevolen dosering:
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C in de vorm van voedsel en als supplement is 75 milligram.